Brand in een vrachtwagenaanhanger op de A67.
Volledig scherm
Brand in een vrachtwagenaanhanger op de A67. © Bert Jansen

Vrachtwagen met brandende aanhanger vol bedden op A67 bij Bladel (video)

BLADEL - Een Poolse vrachtwagen geladen met bedden is in de nacht van zondag op maandag rond 04.00 uur in brand gevlogen op de A67. De chauffeur ontdekte al rijdende dat er iets mis was en reed zijn combinatie op parkeerterrein De Beerze bij Bladel. Daar bleek dat zijn aanhanger in brand stond. Hij kon zijn vrachtwagen nog net loskoppelen voordat de vlammen uit de aanhanger sloegen.

De brand ging gepaard met veel rook. Volgens de brandweer is het vuur ontstaan door een vastgelopen rem. Om water te sparen werd geblust met schuim. Er is geen gevaar geweest voor ontploffing en er raakte niemand gewond. Het wrak wordt maandag in de loop van de dag geborgen.

Brand in een vrachtwagenaanhanger op de A67.
Volledig scherm
Brand in een vrachtwagenaanhanger op de A67. © Bert Jansen
BLADEL - Een Poolse vrachtwagen geladen met bedden is in de nacht van zondag op maandag rond 04.00 uur in brand gevlogen op de A67.
  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Kempen