Volledig scherm
© Irene Wouters/fotomeulenhof

'Zwembad De Smagtenbocht Bladel op termijn dicht'

BLADEL - Zolang exploitant Hydra Sport de veiligheid van zwembad De Smagtenbocht in Bladel kan garanderen, blijft het open. Als dat niet meer het geval is, is het 'einde oefening'. Dat zegt directeur René Willemsen van Jos Franken Architectuur. Het Bergeijkse bureau is met Gebroeders van Gisbergen uit Hooge Mierde en juridisch adviesbureau A.R.D. uit Veldhoven eigenaar van het zwembad.

De gemeenteraad van Bladel besloot twee weken geleden geen bijdrage van 350.000 euro beschikbaar te stellen voor groot onderhoud aan het zwembad. Het bad is in particuliere handen en dat zou een precedent scheppen.

Willemsen vertelt namens de eigenaren een ander verhaal. "Geld voor groot onderhoud zou uit de exploitatie van bestemmingsplan Egyptische Poort komen, maar dat plan werd steeds vooruitgeschoven."

Wanneer sluiting aan de orde is, is nu nog niet te zeggen. De Smagtenbocht wordt op verschillende punten getest en voldoet op dit moment aan alle eisen rond hygiëne en veiligheid, laat exploitant Hydra Sport weten. Alle lessen en programma's gaan ongewijzigd door en nieuwe leden kunnen zich nog gewoon aanmelden.

Kempen