Duizenden dode vissen aangetroffen in de Aa.
Volledig scherm
Duizenden dode vissen aangetroffen in de Aa. © Aa en Maas

Geen boete voor vissterfte in Aa

ASTEN-HEUSDEN Agrarisch ondernemer Sjef Swinkels, eigenaar van mestverwerker Eraspo in Asten-Heusden, hoeft geen vergoeding te betalen voor het veroorzaken van vissterfte in het riviertje De Aa tussen Asten en Helmond, eind augustus.

Dat meldt dijkgraaf Lambert Verheijen van waterschap Aa en Maas in antwoord op schriftelijke vragen van de Algemene Waterschapspartij. Onbedoelde uitstoot van ammoniak uit de luchtwasser van Eraspo heeft de vissterfte veroorzaakt. Maar omdat de waterkwaliteit binnen vier weken op natuurlijke wijze is hersteld kan volgens Verheijen 'niet worden gesproken over een aanmerkelijke schade'. Er wordt dus geen claim bij Swinkels ingediend.

  1. Bossche Marian (76) flikt het weer; abseilen van één van hoogste woontorens van Nederland

    Bossche Marian (76) flikt het weer; abseilen van één van hoogste woontorens van Nederland

    DEN BOSCH/TILBURG – Het was woensdag een spannende dag voor de Bossche Marian van Mierlo. De 76-jarige zet zich in voor de ‘Het zit in MEI Challenge’ en hoopt geld op te halen voor de bestrijding tegen Guillain-Barré syndroom (GBS), een spierziekte die Marian zelf ook heeft. Hoe ze dat doet? Heel simpel: door te abseilen van één van de zes hoogste woontorens van Nederland: Westpoint in Tilburg.