Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Geen vogelgriep op andere Deurnese bedrijven

DEURNE - De vogelgriep die donderdagavond laat werd aangetroffen bij fazanterie en wildhandel Verbaarschot aan de Klein Bruggen in Deurne, heeft zich niet verspreid. De drie pluimveehouderijen in de directe omgeving zijn niet besmet.

Dat zegt een woordvoerster van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Bij Verbaarschot werd tijdens een reguliere controle een milde variant van de vogelgriep geconstateerd. Omdat dat virus wel kan muteren tot een zeer besmettelijke en voor pluimvee dodelijke variant, werden alle kalkoenen (11.000), fazanten (3.500) en eenden (2.000) vrijdag geruimd. Het bedrijf wordt helemaal schoongemaakt.

Voor de drie pluimveebedrijven in een straal van 1 kilometer rond het besmette bedrijf geldt nog bijna drie weken een vervoersverbod (pluimvee, eieren, mest en gebruikt strooisel).

  1. Valkenswaardse producer trots op PlayStation 4-game Horizon Zero Dawn

    Valkenswaardse producer trots op PlayStation 4-game Horizon Zero Dawn

    VALKENSWAARD - Een steentje bijdragen aan wat een van de meest succesvolle Nederlandse games aller tijden kan worden. Angie Smets uit Valkenswaard en Misja Baas uit Breda voelen zich ontzettend vereerd dat ze deel mochten uitmaken van de ontwikkeling van Horizon Zero Dawn. De nieuwste openwereldgame voor de PlayStation 4 is maandag bedolven onder de lovende kritieken. "We hebben jarenlang naar deze dag uitgekeken."