Miet van Bommel
Volledig scherm
Miet van Bommel

Politie brengt nieuwe informatie over moord op Miet van Bommel in Bladel

BLADEL - De moord op de Bladelse cafévrouw Miet van Bommel in 1992 wordt opnieuw onder de aandacht gebracht.

Dinsdag komt de politie in het programma Opsporing Verzocht met details en een mogelijk daderprofiel. Weduwe Miet van Bommel werd in februari 1992 op 84-jarige leeftijd dood gevonden in haar eigen café in Bladel.

Het onderzoeksteam van ruim twintig man sterk dat met de zaak aan de slag ging, verwachtte destijds de zaak snel opgelost te hebben, maar stuitte met het team echter op een muur van stilzwijgen.

Een cold case-team pakt de zaak nu op.

Opsporing Verzocht is dinsdagavond vanaf 20.30 uur te zien op NPO1.

 1. Dakkapel of serre bouwen? Inwoners Eindhoven betalen dit jaar fors minder voor omgevingsvergunning

  Dakkapel of serre bouwen? Inwoners Eindhoven betalen dit jaar fors minder voor om­ge­vings­ver­gun­ning

  EINDHOVEN – Inwoners van de gemeente Eindhoven die dit jaar een omgevingsvergunning aanvragen voor het bouwen van een woning zijn dit jaar aanzienlijk minder kwijt. De kosten voor het uitbouwen van een woning (bouwsom: 140.000 duizend euro) zijn in 2017 3773 euro, vorig jaar betaalden Eindhovenaren 7740 euro. Dit blijkt uit de Atlas van de Lokale Lasten 2017 van COELO, een onderzoeksinstituut verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.
 2. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
  GRAPHIC

  Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

  EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.