Volledig scherm
© Thinkstock

Alzheimer Café Maarheeze met psycholoog Martine Veldman

MAARHEEZE - Psycholoog Martine Veldman gaat tijdens het Alzheimer Café Maarheeze van woensdag 9 november in op het omgaan met veranderend gedrag bij dementie.

Bij deze ziekte is er naast geheugenproblemen meestal ook sprake van veranderend gedrag. Dit heeft niet alleen gevolgen voor degene die het treft, maar ook voor zijn of haar omgeving. Welke gedragsveranderingen komen vaak voor? Welke factoren hebben invloed op het gedrag? Wat kun je als omgeving doen als er sprake is van gedragsverandering? Veldman bespreekt dit soort vragen tijdens de gratis bij te wonen bijeenkomst in gemeenschapshuis De Smeltkroes op Kijkakkers 1. Het programma duurt van 19.00 tot 21.00 uur en is bedoeld voor mensen met dementie, hun familie en andere belangstellenden. Meer info is te lezen op de website van het trefpunt.

In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken te bekijken en na de pauze kunnen mensen vragen over het onderwerp stellen.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Cranendonck e.o.