Azc Budel-Dorplein sluit nog deze week deuren

BUDEL-DORPLEIN - Eigenlijk zou voormalig klooster De Cantine nog tot 1 april 2017 open blijven. Maar de toestroom van vluchtelingen is momenteel zo laag dat het nog deze week zijn deuren sluit. Er verbleven nog maar enkele tientallen asielzoekers in het gebouw aan de Hoofdstraat in Budel-Dorplein terwijl er plaats is voor 240. De laatste gezinnen verhuizen naar azc's elders in het land - de meesten naar Weert.

De asielkinderen die nog in Budel-Dorplein verbleven kregen de afgelopen weken les op de kazerne in Budel. Met een taxibusje werden ze naar de school op de oude Nassau-Dietzkazerne gebracht. De kinderen krijgen vanaf nu les in Weert.

Volgens het COA worden er steeds meer azc's 'ontmanteld' omdat ze niet meer nodig zijn.

Budel
Door de sterke afname van het aantal asielaanvragen in Nederland is ook de bezetting op het Azc Cranendonck in Budel laag. Daar zijn nog maar zo'n 200 vluchtelingen terwijl er plek is voor 1500. De middelbare school die op het azc gevestigd is, biedt tijdelijk geen onderwijs aan. Volgens een woordvoerder van het COA was er nog maar één leerling. Die is ondergebracht in Weert.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Cranendonck e.o.