De Nassau-Dietzkazerne vanuit de lucht.
Volledig scherm
De Nassau-Dietzkazerne vanuit de lucht. © Ronald Otter

Cranendonck vindt aankoop voormalige legerbasis te riskant

BUDEL - Het Cranendonckse college voelt er niets voor om de voormalige Nassau Dietzkazerne aan te kopen.

Aankoop van de voormalige Nassau Dietzkazerne in Budel is te duur en te riskant, vinden burgemeester en wethouders. Het ongeveer honderd hectaren metende kazerneterrein komt de gemeente wellicht op 20 miljoen euro te staan. Dat zou kunnen oplopen tot 40 miljoen. De aankoop op zich kost ongeveer 7 miljoen euro.

Het saneren van vervuilde grond op een groot deel van het terrein wordt voorzichtig ingeschat op bijna 9 miljoen euro. Sloop van onderkomen gebouwen kost 2,25 miljoen en voor het vervangen van hekwerk en installaties wordt op 4 ton geteld.

En dan zijn de saneringskosten van de vervuilde grond voorzichtig ingeschat. Voor groot onderhoud aan gebouwen en installaties zou de gemeente de komende tien jaar nog eens 20 miljoen euro moeten opbrengen. Het college vindt dat wat al te gortig en wil afzien van koop. Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) zou mogelijk al met de vastgoeddienst van het rijk in onderhandeling zijn. De gemeente houdt wel grip op toekomstige activiteiten op het terrein. Afspraken daarover worden opgenomen in een gebruikersovereenkomst.

In november wordt de kwestie opnieuw besproken.

Cranendonck e.o.