foto Irene Wouters
Volledig scherm
foto Irene Wouters

Gevel Gestelse flat komt tot leven

EINDHOVEN - Eindhoven heeft een landelijke designprimeur in de openbare ruimte. De zijgevel van een flat op de Gestelse Von Flotowlaan komt op een game voor smartphones tot leven.

Op de gevel is in opdracht van verhuurder Woonbedrijf het enorme silhouet van een huis geschilderd omgeven door 'blokken'. Gezamenlijk vormt de afbeelding een code, een zogeheten app, die voorbijgangers met hun Smartphone kunnen scannen en die hen op een webtool met een game doet komen.

Door met een balletje de inmiddels in bakstenen veranderde gevel te 'slopen', krijgt men steeds meer inkijk in het binnenste van de flat: een bejaardenwoning, een studentenflat en een trendy appartement.

Het ontwerp is van studio Maatwerk en Studio 1:1 uit Eindhoven. De gameopleiding van de Eindhovense School ontwikkelde het spel.

De gevel, die volgens Woonbedrijf aan een schilderbeurt toe was, is onderdeel van de DDW-route. Als het idee aanslaat, volgen meer 'app-gevels', aldus Woonbedrijf.

  1. Geen banale etenswaar tijdens DDW in Eindhoven

    Geen banale etenswaar tijdens DDW in Eindhoven

    EINDHOVEN - Ook op het gebied van eten is er van alles te ontdekken tijdens de designweek. Insectenbonbons, bietenstroopwafels of paardenstoofvlees. Ook op het gebied van eten is veel te ontdekken tijdens de DDW. Van de glazen kas waar projecten tussen boeren en ontwerpers worden gepresenteerd, tot de talrijke eetstandjes en tijdelijke restaurants. Voedsel is overal op de DDW. Op de officiële website staat zelfs een foodroute langs 16 van de 31 plekken.