Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof

Ketelhuisplein: Een plek om rond te hangen tijdens de DDW (video)

EINDHOVEN - 1800 palen van zes meter en 500 van drie meter lang: dat maakt ruim twaalf kilometer aan bamboe-palen.

Die vormen samen een soort festivaldorp tijdens de komende Dutch Design Week. De bamboe-stellages en de daaraan gekoppelde kleine expositieplekken op het Ketelhuisplein zijn een ontwerp van het Eindhovense bureau HeyHeydeHaas. Het kale plein op Strijp-S moet een aangename plek worden waar je blijft hangen en gaat ronddwalen. Tussen vijf en acht uur 's avonds wordt er in het bamboe-dorp elke dag een muzikaal programma gepresenteerd.

1800 palen van zes meter en 500 van drie meter lang: dat maakt ruim twaalf kilometer aan bamboe-palen. Ze zijn komende week te zien op het Ketelhuisplein op Strijp-S
  1. Geen banale etenswaar tijdens DDW in Eindhoven

    Geen banale etenswaar tijdens DDW in Eindhoven

    EINDHOVEN - Ook op het gebied van eten is er van alles te ontdekken tijdens de designweek. Insectenbonbons, bietenstroopwafels of paardenstoofvlees. Ook op het gebied van eten is veel te ontdekken tijdens de DDW. Van de glazen kas waar projecten tussen boeren en ontwerpers worden gepresenteerd, tot de talrijke eetstandjes en tijdelijke restaurants. Voedsel is overal op de DDW. Op de officiële website staat zelfs een foodroute langs 16 van de 31 plekken.