Volledig scherm
Koningin Máxima in gesprek met onder andere Martijn Paulen (directeur DDF) en vormgeefster Miriam van der Lubbbe. © René Manders/fotomeulenhof

Koningin Máxima bezoekt DDW in Eindhoven en praat over toekomst van design (video)

EINDHOVEN - Koningin Máxima weet veel, heel veel van Nederlands design, dat bleek dinsdag tijdens een gesprek met twaalf ontwerpers in het Klokgebouw in Eindhoven. Op uitnodiging van de Dutch Design Foundation was Máxima dinsdagochtend in Eindhoven om met de vormgevers te praten en om kennis te nemen van de vijftiende editie van de Dutch Design Week.

De koningin bleek een aantal van de aanwezige designers al te kennen en was zeer goed voorbereid. De vragen die zij stelde gingen met name of de juiste mensen, met name uit de zorg, de DDW weten te vinden en er zo de goede verbindingen worden gemaakt. Ook was er vraag of de ontwikkeling van een nieuwe product of dienst wel op te brengen is door een vormgever.

Designers als Dave Hakkens uit Helmond en Miriam van der Lubbe uit Geldrop en DDF-directeur Martijn Paulen gaven de antwoorden. Koningin Máxima maakte uitvoerig aantekeningen van het gesprek.

Na de discussie bezocht zij twee exposities in het Klokgebouw.

Koningin Máxima bezocht dinsdagochtend de DDW in Eindhoven.
  1. Geen banale etenswaar tijdens DDW in Eindhoven

    Geen banale etenswaar tijdens DDW in Eindhoven

    EINDHOVEN - Ook op het gebied van eten is er van alles te ontdekken tijdens de designweek. Insectenbonbons, bietenstroopwafels of paardenstoofvlees. Ook op het gebied van eten is veel te ontdekken tijdens de DDW. Van de glazen kas waar projecten tussen boeren en ontwerpers worden gepresenteerd, tot de talrijke eetstandjes en tijdelijke restaurants. Voedsel is overal op de DDW. Op de officiële website staat zelfs een foodroute langs 16 van de 31 plekken.