Volledig scherm
Een beeld waar de bezoekers van de DDW 2016 vandaan kwamen; het gaat om 72 landen waar online-tickets voor de 15e designweek zijn verkocht. © illustratie: Dutch Design Foundation

Meer dan 295.000 bezoekers voor 15e DDW

EINDHOVEN - De vijftiende editie van de Dutch Design Week heeft ruim 295.000 bezoekers getrokken, 20.000 meer dan vorig jaar.

De organisatie is blij met de zeer positieve reacties op de ruim vierhonderd tentoonstellingen en het muzikale avond-programma op verschillende podia in de stad. "We krijgen steeds vaker te horen dat wat er tijdens de designweek in Eindhoven gebeurt, nergens anders te zien is en van een ongekend hoog niveau is", aldus een trotse DDW-directeur Martijn Paulen.

Buitenland
De organisatie is blij met het groot aantal buitenlandse bezoekers. Veel geïnteresseerden kwamen uit Nederland, België en Duitsland, maar er kwamen ook veel design-liefhebbers uit Engeland, Frankrijk, Ierland, Polen, Spanje, Italië en de VS. Ook bezoekers uit Taiwan, IJsland en Australië bezochten de designweek waar dit keer meer dan 2500 designers hun meest recente werk lieten zien op ruim 100 locaties in de stad.

Lees maandag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

  1. Geen banale etenswaar tijdens DDW in Eindhoven

    Geen banale etenswaar tijdens DDW in Eindhoven

    EINDHOVEN - Ook op het gebied van eten is er van alles te ontdekken tijdens de designweek. Insectenbonbons, bietenstroopwafels of paardenstoofvlees. Ook op het gebied van eten is veel te ontdekken tijdens de DDW. Van de glazen kas waar projecten tussen boeren en ontwerpers worden gepresenteerd, tot de talrijke eetstandjes en tijdelijke restaurants. Voedsel is overal op de DDW. Op de officiële website staat zelfs een foodroute langs 16 van de 31 plekken.