Volledig scherm
Communiceren met een avatar bij opening DDW © Kees Martens

Opening 15e DDW in Eindhoven: Communiceren met een avatar (video & Storify)

EINDHOVEN - Vrijdagavond is op het terrein van Sectie C in Eindhoven de Dutch Design Week geopend. De 15de editie duurt tot en met volgende week zondag en toont het nieuwste werk van meer dan 2500 designers en studio's op meer dan honderd locaties in de stad.

Op de tentoonstelling Will the future design us? van Manifestations in het Microlab op Strijp-S wordt onder meer de steeds verdergaande robotisering kritisch bevraagd. Een van de exposanten is Freerk Wieringa. Zijn Androïde/ Humanoïde bestaat uit een robot of avatar en een uitwendig skelet. Daarmee kan hij de robot aansturen. Wieringa kan praten met mensen die bij de avatar staan, hij kan ze aanraken en met ze communiceren.

Lees meer over de DDW in het Eindhovens Dagblad op regio 1
[
View the story "Dutch Design Week van start in Eindhoven" on Storify]

De Dutch Design Week is afgetrapt in Eindhoven
  1. Geen banale etenswaar tijdens DDW in Eindhoven

    Geen banale etenswaar tijdens DDW in Eindhoven

    EINDHOVEN - Ook op het gebied van eten is er van alles te ontdekken tijdens de designweek. Insectenbonbons, bietenstroopwafels of paardenstoofvlees. Ook op het gebied van eten is veel te ontdekken tijdens de DDW. Van de glazen kas waar projecten tussen boeren en ontwerpers worden gepresenteerd, tot de talrijke eetstandjes en tijdelijke restaurants. Voedsel is overal op de DDW. Op de officiële website staat zelfs een foodroute langs 16 van de 31 plekken.