Chloé Rutzerveld maakt stroopwafels van wortels, knolselderij en bieten.
Volledig scherm
Chloé Rutzerveld maakt stroopwafels van wortels, knolselderij en bieten. © René Manders

Stroopwafel krijgt concurrentie uit onverwachte hoek in Eindhoven

EINDHOVEN - Als het aan Chloé Rutzerveld (23) uit Eindhoven ligt, krijgt de oer-Hollandse stroopwafel concurrentie. Ze maakt wafels van wortels, knolselderij en bieten. Een beetje vreemd, maar (best wel) lekker.

Oké, het eindresultaat gaan we niet zien in de finale van 'Heel Holland Bakt', maar bijzonder zijn de koekjes van Chloé zeker. Dat moet ook wel want ze gaan de strijd aan met de dikmakende maar in binnen- én buitenland oh zo gewaardeerde traditionele stroopwafel.

Smaaksensatie
Wie gruwelt van wortelstamppot of gekookte bietjes, rent niet gillend weg bij het zien van de Eindhovense wafels. Aan de buitenkant verraadt alleen de oranje of rode kleur een andere dan de vertrouwde receptuur. Pas als de tanden in het ding gaan is er sprake van een verrassende smaaksensatie. Een koek met een bite. Met duidelijk wortel of biet in de na-hap. Dat is verklaarbaar, want meer dan dat zit er simpelweg eigenlijk niet in.

Concept design
Chloé Rutzerveld, Food & Concept Design, staat er op haar visitekaartje. Ze maakte al naam met haar 3D geprint, eetbaar ecosysteem. "Dát was pas echt concept design. Maar zoiets is moeilijk uit te leggen aan het grote publiek. Bij de groentewafels is dat veel makkelijker", meent de bedenkster.

Stadhuisplein
Bezoekers aan de Dutch Design Week kunnen voor zichzelf uitmaken of de Eindhovense wafels een plekje naast de bekende stroopwafels verdienen. Chloé Rutzerveld verwarmt haar wafelijzers op het Stadhuisplein als onderdeel van Agri Meets Design.

  1. Geen banale etenswaar tijdens DDW in Eindhoven

    Geen banale etenswaar tijdens DDW in Eindhoven

    EINDHOVEN - Ook op het gebied van eten is er van alles te ontdekken tijdens de designweek. Insectenbonbons, bietenstroopwafels of paardenstoofvlees. Ook op het gebied van eten is veel te ontdekken tijdens de DDW. Van de glazen kas waar projecten tussen boeren en ontwerpers worden gepresenteerd, tot de talrijke eetstandjes en tijdelijke restaurants. Voedsel is overal op de DDW. Op de officiële website staat zelfs een foodroute langs 16 van de 31 plekken.