Volledig scherm
© pixabay.com

Eindhovense moeder die kinderen mishandelde hoeft niet de cel in

DEN BOSCH - Een Eindhovense moeder mishandelde haar twee kinderen, maar hoeft daarvoor niet de cel in. Bij de rechtbank in Den Bosch eiste de officier van justitie donderdag wel dat ze zich verder laat begeleiden.

De 40-jarige Elisabeth L. had haar dochterje van vijf een bloedneus geslagen omdat ze niet wilde eten en bij haar dochtertje van vier een voetje omgedraaid omdat ze in haar broek had geplast. Het waren uitingen geweest van frustratie. De vrouw - van Spaanse komaf - was in eigen land met een Nederlander getrouwd, met wie ze de twee dochtertjes kreeg. Vorig jaar kwam het gezin in Nederland wonen. Het ging vanaf de eerste dag mis omdat L. het gevoel had geen controle meer te hebben over haar leven. Haar man was piloot en vaak van huis. De vrouw reageerde haar frustratie soms af op haar kinderen. Haar man deed aangifte van mishandeling.

Problemen oplossen
Officier van justitie A. Buijs zag dat de vrouw probeerde met hulp van reclassering en psychologen haar problemen op te lossen, maar was er niet gerust op dat dat zou lukken. Ze schatte het risico dat L. nog eens in de fout gaat, hoog in. L. zelf, inmiddels gescheiden levend van haar gezin, barstte geregeld in snikken uit. Ze gaf aan zielsveel van haar kinderen te houden en ervoor te willen zorgen dat ze nooit meer in herhaling valt. Als dat lukt, hoeft ze niet de cel in van de officier. Mocht ze binnen drie jaar toch nog in de fout gaan, dan moet ze wat de officier betreft rekenen op 120 dagen gevangenis.