Volledig scherm
© DG

Bestuurder na achtervolging over A67 gepakt met gestolen Porsche

SOMEREN - Een 31-jarige automobilist uit Litouwen is dinsdagmiddag om 13.15 uur na een achtervolging in Someren aangehouden. Kort daarvoor ontsnapte de man in zijn gestolen Porsche bij een politiecontrole.

Een motoragent wilde het voertuig controleren omdat er een kentekenplaat ontbrak. De Porsche-rijder ging er vervolgens vandoor, meerdere politieagenten zetten de achtervolging in. Op de Beemdstraat in Someren werd het voertuig even later leeg aangetroffen, maar de politie kon de bestuurder in de buurt oppakken.

De Porsche bleek eerder in Duitsland te zijn gestolen. De man zit vast voor verder onderzoek.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.