Volledig scherm
© Bert Jansen

Burgemeester Someren: 'Vuur kan snel uit zijn, maar ook bij slechte wind moeten we door'

SOMEREN - De blusmethode die sinds woensdag wordt toegepast bij de bandenbrand bij Van den Hoogen Recycling in Someren-Heide werkt erg goed. Dat meldde burgemeester Alfred Veltman donderdagmiddag tijdens een korte persconferentie. Als continu wordt doorgewerkt, is het vuur naar verwachting tegen het weekend uit.

De bandenbrand brak uit in de nacht van zaterdag op zondag en het vuur is nog altijd niet uit. Sinds woensdag wordt gebruik gemaakt van een nieuwe blusmethode. Via lange buizen met gaten wordt schuim dicht bij de vuurkernen in de bandenhoop gespoten. Daarna worden happen bandenresten weggehaald, gekoeld en afgevoerd.

Deze aanpak slaat aan, aldus Veltman. "Maar we moeten er wel continu mee doorgaan, anders nemen de temperatuur in de bandenstapel en daarmee de rookontwikkeling weer toe." De werkzaamheden zullen vanaf nu dus niet meer stilgelegd worden als de wind weer richting het dorp draait. Veltman: "Het advies blijft om ramen, deuren en ventilatoren gesloten te houden. En eventueel om naar elders uit te wijken."

Volledig scherm
© Bert Jansen
Grote brand bij recylcingbedrijf in Someren-Heide.
Volledig scherm
Grote brand bij recylcingbedrijf in Someren-Heide. © Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen

Deurne e.o.