Volledig scherm
De wagen van voormalig frietbakker Hennie Vermeulen wordt het pand aan de Ter Hofstadlaan in Someren binnengereden. © Frits Rutjens

Gevel horecapand Someren wijkt voor Hennies frietwagen

SOMEREN - Hij moest de complete voorgevel van zijn leegstaande cafetaria aan de Ter Hofstadlaan in Someren-Noord ervoor verwijderen. Daarna was het nog even passen en meten. Wielen werden gedemonteerd, maar zijn plan slaagde. Binnen een week maakte Frits Rutjens zijn gebouw gereed voor een nieuwe cafetaria. Hij opent zaterdagmiddag: 'Alles in de geest van Hennie Vermeulen'.

Ondernemer Rutjens had precies vier centimeter over om de frietwagen van de onlangs gestopte Hennie Vermeulen het pand binnen te duwen. De eerste frikadellen gaan zaterdagmiddag het vet in bij 'Hennies Frituur'.

"Het is een eerbetoon aan Hennie. Hij heeft 39 jaar lang mensen in Someren ten dienste gestaan. Ik heb zijn zeven man personeel overgenomen en we gaan alles op dezelfde manier doen zoals Hennie het altijd deed. Enig verschil: Hennie staat niet zelf te bakken', aldus Frits Rutjens.

  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Deurne e.o.