Volledig scherm
© Thinkstock

Industrieweg 7 in Deurne: nu snel bouwrijp

DEURNE - De grote sloopkraan blijft happen, en sorteren. Tussen de stapels puin begint ondernemer Toon van Osch aan een interessante opsomming. "Cadmium, chroom, nikkel, arseen, cyanide. Daar bij het spoor, bij de oude staalharderij, zit de ergste vervuiling. Tot dertig meter diep. Hier waar we nu staan gaat het vooral om sintels; zink."

We zijn aan de Industrieweg 7 in Deurne, op de hoek met de Binderendreef. Hier zat vroeger machinefabriek Te Strake en later Pepers Automatten, dat in 1998 werd overgenomen door de Amerikaanse branchegenoot Collins & Aikman.

2,2 hectare vol onder- en bovengrondse rotzooi. Maar wel elke dag minder, want de sloop van de fabriekshallen is gestart en de grondsanering volgt snel. "Over zes maanden moet de grond langs de Industrieweg bouwrijp zijn", zegt Van Osch.

Lees donderdag het volledige verhaal in de Helmondse editie van het ED of in de digitale krant.

  1. Luchtig met prins Frans door Vlierden

    Luchtig met prins Frans door Vlierden

    VLIERDEN - Het motto van Prins Frans III in Vlierden 'Deze carnaval wordt luchtig en fijn, lekker druk zal het zeker zijn' werd tijdens de optocht aan alle kanten uitgemeten en er werd zeer duidelijk benadrukt dat de 'prins, tevens directeur van een persluchtbedrijf, veel 'air' heeft. ,,Wij vliegen met Prins Frans door de lucht", dus met Frans- Lucht- Macht, easy Frans, Fransavia en air Frans. ,,Aan onze scheet en zucht verdient Franske zakken met lucht."