Volledig scherm
© Thinkstock

Sociocratische school in Deurne

DEURNE - Deurne krijgt een zogenoemde sociocratische school. Hier beslissen kinderen en leerkrachten samen wat en hoe ze willen leren.

LOS Deurne (Leren, Ontdekken, Spelen) wil na de kerstvakantie beginnen in het pand van het voormalige restaurant Hof van Deurne aan het Haageind. Met twaalf kinderen, in de leeftijd van tien tot zeventien jaar.

"Bij ons komen kinderen die niet in het reguliere onderwijs passen of willen", zegt Mariken Althuizen, een van de initiatiefnemers. "Dat zijn vaak hoogbegaafden, maar dat hoeft niet."

De Vlierdense is docente op DOE, Democratisch Onderwijs Eindhoven. Op die school zitten ook haar beide kinderen. DOE verhuist waarschijnlijk naar Veldhoven vanwege ruimtegebrek. Kinderen uit Deurne en Hegelsom die daar op zitten, moeten dan verder reizen. Daarom gingen we kijken of een nieuwe school dichter bij huis haalbaar was. Dat lijkt nu te lukken. En DOE krijgt zo ruimte om nieuwe kinderen aan te nemen."

  1. Luchtig met prins Frans door  Vlierden

    Luchtig met prins Frans door Vlierden

    VLIERDEN -  Het motto van Prins Frans III in Vlierden 'Deze carnaval wordt luchtig en fijn, lekker druk zal het zeker zijn' werd tijdens de optocht aan alle kanten uitgemeten en er werd zeer duidelijk benadrukt dat de 'prins, tevens directeur van een persluchtbedrijf, veel 'air' heeft. ,,Wij vliegen met Prins Frans door de lucht", dus met Frans- Lucht- Macht, easy Frans, Fransavia en air Frans. ,,Aan onze scheet en zucht verdient Franske zakken met lucht."