Grote brand bij recylcingbedrijf in Someren-Heide.
Volledig scherm
Grote brand bij recylcingbedrijf in Someren-Heide. © Bert Jansen

Someren liet onveilige situatie bij bandenopslag voortduren

SOMEREN - Bandenopslag Van den Hoogen in Someren-Heide kon jarenlang overtredingen plegen en een gevaar vormen voor de omgeving.

De gemeente Someren greep niet adequaat in bij het bedrijf, dat begin deze maand verwoest werd door brand.

Conclusie gemeente
Een en ander blijkt uit een dik pak klachten van omwonenden en verslagen van controles vanaf 2004, die de gemeente op verzoek verstrekte. Voor zover bekend is sprake van een uitputtend overzicht, aldus de speciaal voor dit dossier ingeschakelde woordvoerder van de gemeente.

Zelfs in 2014 nog concludeert de gemeente dat 'bij brand geen sprake is van een beheersbare situatie'. Maar pas in mei van dit jaar wil zij Van den Hoogen striktere voorschriften gaan opleggen. Er zijn althans geen documenten voorhanden waaruit blijkt dat het anders zou zijn.

Geconfronteerd met de bevindingen zegt burgemeester Alfred Veltman: "Er komt een onafhankelijk onderzoek. Dat wil ik niet voor de voeten lopen door nu al te reageren. Dat vind ik niet passen."

Lees zaterdag meer in het ED of in de digitale krant.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
  1. Luchtig met prins Frans door Vlierden

    Luchtig met prins Frans door Vlierden

    VLIERDEN - Het motto van Prins Frans III in Vlierden 'Deze carnaval wordt luchtig en fijn, lekker druk zal het zeker zijn' werd tijdens de optocht aan alle kanten uitgemeten en er werd zeer duidelijk benadrukt dat de 'prins, tevens directeur van een persluchtbedrijf, veel 'air' heeft. ,,Wij vliegen met Prins Frans door de lucht", dus met Frans- Lucht- Macht, easy Frans, Fransavia en air Frans. ,,Aan onze scheet en zucht verdient Franske zakken met lucht."