Hilko Mak. foto René Manders
Volledig scherm
Hilko Mak. foto René Manders

Vijf Peelgemeenten tekenen samenwerkingsovereenkomst op gebied van zorg

DEURNE - Vanaf 1 januari kunnen de inwoners van Deurne, Asten, Someren, Gemert-Bakel en Laarbeek weer met hun zorgvragen terecht in het eigen gemeentehuis. Dan is de nieuwe Gemeenschappelijke Regeling Peelgemeenten in werking getreden, het samenwerkingsverband op gebied van zorg.

Maandag hebben de vijf burgemeesters en secretarissen de overeenkomst ondertekend. In het gemeentehuis van Deurne, het 'hoofdkantoor' van de nieuwe organisatie. Het wordt de werkplek van circa 50 nieuwe medewerkers. De organisatie, die heel toepasselijk 'Peelgemeenten' gaat heten werkt op de achtergrond en ondersteunt de zelfstandige, lokale teams.

De samenwerking is vooralsnog gericht op zorg, maar kan ook uitgebreid worden naar andere gebieden, bijvoorbeeld belasting. De Deurnese burgemeester Hilko Mak wordt voorzitter van het dagelijks bestuur van Peelgemeenten én van het algemeen bestuur. De andere leden zijn de wethouders Miranda de Ruiter van Gemert-Bakel en Joan Briels van Laarbeek. In het algemeen bestuur zijn alle gemeenten vertegenwoordigd.

  1. Luchtig met prins Frans door Vlierden

    Luchtig met prins Frans door Vlierden

    VLIERDEN - Het motto van Prins Frans III in Vlierden 'Deze carnaval wordt luchtig en fijn, lekker druk zal het zeker zijn' werd tijdens de optocht aan alle kanten uitgemeten en er werd zeer duidelijk benadrukt dat de 'prins, tevens directeur van een persluchtbedrijf, veel 'air' heeft. ,,Wij vliegen met Prins Frans door de lucht", dus met Frans- Lucht- Macht, easy Frans, Fransavia en air Frans. ,,Aan onze scheet en zucht verdient Franske zakken met lucht."