Volledig scherm

Vijftien hotelkamers in hippisch centrum Deurne

DEURNE - Het Hippisch Centrum in Deurne krijgt vijftien hotelkamers. Die worden ingericht in de bovenverdieping van het onderwijsgebouw. Deze kamers zijn medio 2017 gereed. Dat maakte Jan Blijenberg, directeur beurzen en evenementen van Libéma, maandagavond bekend in de commissie Wonen & Vastgoed.

Vrijetijdsbedrijf Libéma is sinds augustus eigenaar van het hippisch centrum. Eerder werd duidelijk dat er geen voltijds onderwijsvoorziening op paardensportgebied meer terugkomt. Daar is geen partner voor te vinden. Maar er wordt wél weer les gegeven in het gebouw, had Blijenberg nog een nieuwtje. "De KNHS (hippische bond) verzorgt er een instructeursopleiding."

En er komt ook een evenement aan, verklapte hij: "De organisatie van de Western Experience, die jaarlijks in januari in de Brabanthallen in Den Bosch plaatsheeft, wil in de zomer in Deurne een openlucht-versie houden."

  1. Luchtig met prins Frans door  Vlierden

    Luchtig met prins Frans door Vlierden

    VLIERDEN -  Het motto van Prins Frans III in Vlierden 'Deze carnaval wordt luchtig en fijn, lekker druk zal het zeker zijn' werd tijdens de optocht aan alle kanten uitgemeten en er werd zeer duidelijk benadrukt dat de 'prins, tevens directeur van een persluchtbedrijf, veel 'air' heeft. ,,Wij vliegen met Prins Frans door de lucht", dus met Frans- Lucht- Macht, easy Frans, Fransavia en air Frans. ,,Aan onze scheet en zucht verdient Franske zakken met lucht."