Volledig scherm
Mark van Bommel, trainer van PSV A1, kan komend seizoen mogelijk beschikken over Maxime Soulas. © Erwin Spek

Verdediger Soulas wacht op akkoord tussen PSV en Montpellier

EINDHOVEN - Maxime Soulas (18) komt vanaf komend seizoen in principe op de loonlijst bij PSV te staan. 

De centrale verdediger heeft een driejarige aanbieding van de Eindhovenaren op zak, maar wacht nog op een definitief akkoord tussen Montpellier en PSV. Soulas kwam afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor de A1 (onder 19 van PSV). Hij kan daar volgend jaar nog steeds voor uitkomen, maar ook naar Jong PSV. 

De Eindhovenaren kunnen Soulas in principe voor een opleidingsvergoeding overnemen, omdat hij geen contract had in Frankrijk. Hierover zijn echter nog gesprekken tussen PSV en Montpellier gaande. PSV moet conform de FIFA-regels enkele tonnen betalen en kijkt met de Fransen of hier een regeling over te treffen is. Soulas gaat er in principe vanuit dat hij komend seizoen in Eindhoven speelt, maar er moet dus nog wel een klap op zijn transfer worden gegeven. 

  1. Jetro Willems met glansrijk cv met een paar roestplekken weg bij PSV

    Jetro Willems met glansrijk cv met een paar roestplekken weg bij PSV

    EINDHOVEN - Jetro Willems leek twee jaar geleden op weg naar de top van Europa, maar na een blessureperiode verdween de glans op het veld en de fonkeling in veel ogen aan de kant. De afgelopen twee jaar roestte zijn reputatie, onderstreept door een indrukwekkend cv, zelfs enigszins en zeker toen Joshua Brenet zijn plek bij PSV en Oranje overnam. Zelf gaf hij in een interview aan 'wel eens met een zesje genoegen te nemen'.

PSV