Volledig scherm
Jesse Klaver. © REUTERS

Internationale media: Jesse Klaver is de Nederlandse Trudeau

Internationale media vallen sinds de verkiezingen van woensdag over elkaar heen om vergelijkingen te trekken tussen Jesse Klaver (GroenLinks) en de Canadese premier Justin Trudeau. Niet alleen zijn ze allebei progressief, ze lijken ook nog eens als twee druppels op elkaar, aldus onder andere The Daily Mail, Mashable en Time.

,,Vergeet Justin Trudeau, deze Nederlandse politicus gaat het hart van het internet veroveren", kopt Mashable. De online magazines schrijven over de 'historische overwinning' van GroenLinks onder de leiding van Klaver en over de politieke overeenkomsten tussen de twee mannen. Ze vechten allebei voor de rechten van vluchtelingen en tegen populisme van rechts.

Ook op Twitter gaan foto's van Klaver en Trudeau zij aan zij rond, terwijl  mensen zich afvragen of de twee toevallig familie van elkaar zijn. Zelfs hun nonchalante kledingstijl tijdens ontmoetingen met kiezers - een overhemd met de bovenste knoopjes open - komt overeen. Aangezien Klaver met zijn 30 jaar vijftien jaar jonger is dan de 45-jarige Trudeau, wordt vooral gegrapt over hem als 'jongere broer' van de Canadese politicus.

In een interview reageerde Klaver al op de vergelijking: ,,Ik ben erg jaloers op de spieren van Justin Trudeau, want ik ben lang niet zo gespierd als hij", grapte hij. Trudeau is onder meer dol op boksen en yoga.

  1. Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht
    foto's

    Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht

    De Kroatische make-up- en bodypaintspecialiste Ines Kus heeft zich gespecialiseerd in optische visagie-illusies. Innanai, zoals ze zichzelf noemt, heeft inmiddels bijna 50.000 volgers op Instagram waar ze haar imposante vormen van geschilderd gezichtsbedrog etaleert. Volgens Kus doet ze soms bijna een halve dag over een veelal ingewikkelde metamorfose. Het resultaat is in de meeste gevallen verbazingwekkend. Eén van haar creaties: een extreem verdraaid hoofd. De artieste stelt dat alles wat ze post honderd procent echt is. ,,Er komt dus geen fotobewerking aan te pas.''