article
1.6784333
EINDHOVEN - De Duitse automakers Audi, BMW en Daimler zetten met hun navigatiedienstverlener Here voet aan de grond in China.
Duitse automakers met navigatietechnologie Here naar China
EINDHOVEN - De Duitse automakers Audi, BMW en Daimler zetten met hun navigatiedienstverlener Here voet aan de grond in China.
http://www.ed.nl/economie/duitse-automakers-met-navigatietechnologie-here-naar-china-1.6784333
2016-12-27T09:05:41+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6130368.1466607888!image/image-6130368.JPG
Eindhoven,Ondernemer,Technologie
Economie
Home / Economie / Duitse automakers met navigatietechnologie Here naar China

Duitse automakers met navigatietechnologie Here naar China

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Here-topman Edzard Overbeek (rechts) en manager van de Pas (links) openen samen met wethouder Depla de nieuwe locatie van Here.
   Fotograaf
  EINDHOVEN -  De Duitse automakers Audi, BMW en Daimler zetten met hun navigatiedienstverlener Here voet aan de grond in China. 

  De partijen maakten dinsdag bekend een belang van in totaal 10 procent van de voormalig Nokia-dochter over te doen aan een drietal Chinese investeerders, te weten de branchegenoot NavInfo, techbedrijf Tencent en staatsinvesteringsfonds Singapore GIC. Financiële details over de nieuwe samenwerking werden niet bekendgemaakt. De samenwerking met NavInfo moet ertoe leiden dat Here in China wordt uitgerold.

  De Duitse automakers betaalden in augustus 2015 circa 2,6 miljard euro aan Nokia voor Here, een belangrijke concurrent van TomTom op het gebied van digitale kaarten en navigatiesoftware. Met Here kregen de bouwers van luxe auto’s toegang tot de kaarten die nodig zijn om in de toekomst steeds slimmere auto’s te kunnen bouwen, die deels zelfstandig kunnen rijden.

  Het hoofdkantoor van Here staat in Berlijn, in de Kennedytoren in Eindhoven houden zo'n 300 medewerkers van Here kantoor. Here hoorde lange tijd als Navteq bij Philips, ging daarna naar Nokia en is nu dus eigendom van de Duitse autofabrikanten. De samenwerking tussen de automakers is enigszins ongewoon omdat ze elkaars grootste concurrenten zijn. Ze benadrukten dinsdag andermaal dat HERE als een 'open platform' opereert. Daarbij
  zoekt het drietal mogelijk meer partners om mee in zee te kunnen gaan.