article
1.6130381
EINDHOVEN - Jonge Eindhovenaren ontwikkelen prototype dat een echo-apparaat op het lichaam fixeert. Aan belangstelling voor hun vinding geen gebrek.
Echografie met losse handen dankzij Medacc uit Eindhoven
EINDHOVEN - Jonge Eindhovenaren ontwikkelen prototype dat een echo-apparaat op het lichaam fixeert. Aan belangstelling voor hun vinding geen gebrek.
http://www.ed.nl/economie/echografie-met-losse-handen-dankzij-medacc-uit-eindhoven-1.6130381
2016-06-23T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6131069.1466632127!image/image-6131069.JPG
Eindhoven,Economie,Gezondheidszorg,Technologie,hermes
Economie
Home / Economie / Echografie met losse handen dankzij Medacc uit Eindhoven

Echografie met losse handen dankzij Medacc uit Eindhoven

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  EINDHOVEN - Jonge Eindhovenaren ontwikkelen prototype dat een echo-apparaat op het lichaam fixeert. Aan belangstelling voor hun vinding geen gebrek.

  Opeens gaat het snel met Medacc, het startende bedrijfje uit Eindhoven dat zich specialiseert in slimme hulpmiddelen voor in de gezondheidszorg. Oprichters Victor Donker, Benjamin Tchang en Jori Verbeek trekken er hard aan. Testen bij paardensportartsen, langs bij fysiotherapeuten, op bezoek bij cardiologen van vier academische ziekenhuizen en de spieren testen van voetballers.

  ProbeFix
  ProbeFix heet het prototype dat Medacc heeft ontwikkeld. Met de verstelbare bevestigingsband en de houder van de ProbeFix kan een echografie-apparaat op het lichaam worden gefixeerd zodat de hulpverlener de handen vrij heeft. "Nu kan die hulpverlener één hand niet gebruiken doordat daarmee het apparaat moet worden vastgehouden", vertelt Victor Donker.

  Medacc, een afgeleide van medische accessoires, is een bedrijfje in de kinderschoenen. Achter het bedrijfje zitten naast Donker (26), de 28-jarige Tchang en de twee jaar jongere Verbeek. Alledrie Eindhovenaar.

  Medacc maakt deel uit van het programma HighTechXL, dat op een verdieping in de Strip op de High Tech Campus in Eindhoven opstartende bedrijven begeleidt. Na de zomer hoopt Medacc over een kleine serie van een exemplaar of tien van de ProbeFix te kunnen beschikken.

  Lees donderdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.