article
1.6816498
EINDHOVEN - Hurks is 100 en viert dat volgende week. Een Eindhovens metselbedrijfje groeide uit tot nationaal en internationaal opererend bouwconcern. De familie Hurks manifesteerde zich ook buiten de sector.
Hurks uit Eindhoven drukt zijn stempel, dichtbij en veraf
EINDHOVEN - Hurks is 100 en viert dat volgende week. Een Eindhovens metselbedrijfje groeide uit tot nationaal en internationaal opererend bouwconcern. De familie Hurks manifesteerde zich ook buiten de sector.
http://www.ed.nl/economie/hurks-uit-eindhoven-drukt-zijn-stempel-dichtbij-en-veraf-1.6816498
2017-01-07T02:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6816824.1483739447!image/image-6816824.jpg
Eindhoven,Bouw,Ondernemen
Economie
Home / Economie / Hurks uit Eindhoven drukt zijn stempel, dichtbij en veraf

Hurks uit Eindhoven drukt zijn stempel, dichtbij en veraf

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Geert en Theo Hurks
   Fotograaf
  EINDHOVEN - Hurks is 100 en viert dat volgende week.  Een Eindhovens metselbedrijfje groeide uit tot nationaal en internationaal opererend bouwconcern. De familie Hurks manifesteerde zich ook buiten de sector.

  Het ritje voor de foto naar Winkelcentrum Woensel maakt veel duidelijk. Kijk, dit hebben we gebouwd, zeggen vader Theo en zoon Geert Hurks tegen elkaar in noordelijk Eindhoven. En dit, en dat ook. En weet je nog hoe dat is gegaan? 

  Afkomst
  Hurks heeft zijn afkomst nooit verloochend. In Eindhoven heeft het zijn sporen nagelaten. Maar in Helmond ook, en in Veldhoven. En veel verder weg. Al snel had het een vestiging  in Amsterdam  en bouwde het bijvoorbeeld in Parijs en in Jordanië.

  Ze waren en zijn misschien nog wel de boegbeelden van het familiebedrijf. Theo Hurks moest als oudste zoon van de derde generatie  al in 1952 op 17-jarige leeftijd aan de bak omdat zijn vader ziek was. Zoon Geert volgde hem op in 2000.  Hij trad vorig jaar terug als bestuursvoorzitter  en is nu commissaris. Vader Theo denkt en praat nog steeds mee over de ontwikkelingen binnen het bedrijf.  ,,Ik kan mezelf niet uitzetten", verklaart de pater familias.

  Linkerhanden
  Allebei zijn ze geen geboren aannemers. ,,Je moet ons allebei geen ladder en een hamer en spijkers geven om iets op te hangen. We hebben twee linkerhanden", lacht Geert.

  Op de vraag of Hurks zelfstandig blijft,  volgt een volmondig 'ja'. Enig doorvragen leidt tot een genuanceerder antwoord. Theo: ,,Je moet niet uitsluiten dat een van de werkmaatschappijen in een andere, internationale omgeving nog meer kansen zou kunnen krijgen dan bij Hurks. Dat zou best kunnen met onze hoogbouwprojecten. Als we die willen uitrollen over een heel groot gebied dan vergt dat een heel ander type bedrijf."

  Lees het hele artikel zaterdag in het ED of in de digitale krant