article
1.6202799
EINDHOVEN - De NTS-Group neemt toeleverancier Norma op in zijn groep, zo zijn beide bedrijven maandag overeen gekomen. Norma heeft 400 werknemers in Hengelo, Drachten en Doetinchem.
NTS-Group Eindhoven neemt Hengelose toeleverancier Norma over
EINDHOVEN - De NTS-Group neemt toeleverancier Norma op in zijn groep, zo zijn beide bedrijven maandag overeen gekomen. Norma heeft 400 werknemers in Hengelo, Drachten en Doetinchem.
http://www.ed.nl/economie/nts-group-eindhoven-neemt-hengelose-toeleverancier-norma-over-1.6202799
2016-07-19T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6202800.1468871786!image/image-6202800.jpg
Eindhoven,Economie,hermes
Economie
Home / Economie / NTS-Group Eindhoven neemt Hengelose toeleverancier Norma over

NTS-Group Eindhoven neemt Hengelose toeleverancier Norma over

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een werknemer in een cleanroom van Norma dat is overgenomen door NTS-Group.
  EINDHOVEN - De NTS-Group neemt toeleverancier Norma op in zijn groep, zo zijn beide bedrijven maandag overeen gekomen. Norma heeft 400 werknemers in Hengelo, Drachten en Doetinchem.

  Het bedrijf is gespecialiseerd in mechanische precisiebewerkingen en de samenstelling van hightech modules.

  Met de toevoeging wordt NTS een groep van toeleverende bedrijven in de hightech industrie met wereldwijd 1500 werknemers en een jaarlijkse omzet van 210 miljoen euro. Norma blijft onder eigen naam opereren en rechtstreeks rapporteren aan de Raad van Bestuur van NTS-Group.

  'Past perfect'
  Volgens topman Marc Hendrikse van NTS vullen de twee bedrijven elkaar goed aan en passen de culturen bij elkaar. "Met Norma in onze groep vormen we een krachtig en ambitieus bedrijf. Qua grootte, internationale positie en totale portfolio van kennis en kunde zijn we een optimale eerstelijns toeleverancier voor machinebouwers in de hightech industrie. De overname van Norma past perfect in onze strategie om onze klanten op een steeds hoger niveau te ondersteunen bij het ontwikkelen, het maken en het assembleren van systemen, modules en componenten."

  Frank Biemans, topman van Norma: "Door de krachten te bundelen met NTS, zowel voor productie als engineering, komen we tegemoet aan de wens van veel klanten. Deze klanten willen met grotere partijen zaken doen, die hen meer kunnen ontzorgen, en die grotere projecten aankunnen."

  De transactie wordt naar verwachting gecompleteerd in het derde kwartaal van 2016, nadat gebruikelijke voorwaarden zijn vervuld, waaronder waar vereist afronding van de concentratiemelding bij de mededingingsautoriteiten..