article
1.6605163
EINDHOVEN - Ook minister Schultz (VVD) van Infrastructuur erkent volmondig het belang van Brainport Eindhoven voor de Nederlandse economie.
Ook Schultz erkent belang Brainport Eindhoven
EINDHOVEN - Ook minister Schultz (VVD) van Infrastructuur erkent volmondig het belang van Brainport Eindhoven voor de Nederlandse economie.
http://www.ed.nl/economie/ook-schultz-erkent-belang-brainport-eindhoven-1.6605163
2016-11-03T11:07:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4936623.1432145676!image/image-4936623.JPG
Eindhoven,Tweede Kamer,Brainport,hermes
Economie
Home / Economie / Ook Schultz erkent belang Brainport Eindhoven

Ook Schultz erkent belang Brainport Eindhoven

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  EINDHOVEN - Ook minister Schultz (VVD) van Infrastructuur erkent volmondig het belang van Brainport Eindhoven voor de Nederlandse economie.

  Schultz zei dat donderdagochtend in de Tweede Kamer. Schultz gaf daarmee antwoord op vragen van CDA-kamerlid Agnes Mulder over de status van Brainport.

  Mainport
  De Tweede Kamer wil dat het kabinet Brainport als mainport beschouwt, naast Schiphol en de Rotterdamse haven. In een motie heeft de Kamer daar dinsdag bij minister Henk Kamp (VVD) van Economische Zaken op aangedrongen.

  "Al mijn kinderen zijn mij even lief", zei Schultz daarop. "Brainport is van groot belang voor de Nederlandse economie, net zo belangrijk als de Rotterdamse haven en Schiphol. Als daarover misverstanden en verwarring over is ontstaan, dan wil ik die graag wegnemen."

  Investeringsregime
  Of het kabinet de motie van de Tweede Kamer overneemt, liet de minister echter in het midden. "Daarover ga ik nog in overleg met collega Kamp. Maar voor alle helderheid: een investeringsregime voor de mainports is er niet. Wij kijken naar de problemen die er zijn, met name wat betreft de bereikbaarheid, en hoe je die moet oplossen."

  Wat dat betreft 'zit de regio-Eindhoven er bij ons heel goed in', benadrukte Schultz. "We investeren in deze regio in wegen, in spoor, in smart mobility en in de luchthaven."