Volledig scherm
© Bert Jansen

Agressieve man dreigt woning op te blazen in Duizel

DUIZEL - In de Gildestraat in Duizel belde zaterdagochtend zelf een man de politie om te vertellen dat hij een geprepareerde kachel in zijn woning zou gaan afsteken. De man had al een buis naar de andere kamer gelegd en de ramen van het huis waren afgeplakt met plastic. De man liet de politie weten dat hij suïcidaal is.

Toen de politie en de brandweer bij de woning arriveerden, sloegen ze een raam in en gingen naar binnen. Daar troffen ze de man bewusteloos in de kamer aan. Nadat de man weer bij kennis was, werd hij zeer agressief. De politie hield hem aan, maar daardoor werd de man nog agressiever. De man bedreigde hulpverleners door met glas te gooien. De politie is via de achterzijde van de woning gaan bemiddelen met de man. Aan de voorzijde van de woning gaf de man zich uiteindelijk over en werd hij overmeesterd door politie en meegenomen naar het politiebureau.

De man is een bekende van de politie. In de woning werd ook nog wiet aangetroffen. Dat is in beslag genomen.

Volledig scherm
© Bert Jansen
  1. Ondernemers uit Brabantse en Belgische Kempen willen samenwerken om de Kempen als vakantiegebied te promoten

    Ondernemers uit Brabantse en Belgische Kempen willen samenwerken om de Kempen als vakantiegebied te promoten

    EERSEL/LOMMEL - Tijdens een uitwisselingsbezoek aan de regio Lommel hebben toeristische ondernemers uit de Brabantse Kempen (leden van Land van de Zaligheden) met de VVV Lommel en de Lommelse schepen (wethouder) van Toerisme (Veronique Caerts) afgesproken de krachten te bundelen om de Kempen als vakantiegebied op de kaart te zetten. Dat zou kunnen door een betere samenwerking van de VVV’s in de Brabantse en Belgische Kempen, en door gezamenlijke toeristische arrangementen op te zetten.

Kempen