Naar aanleiding van de vernielingen van de tijdelijke units werd een hekwerk geplaatst rondom het speelveldje. Dit hekwerk werd al binnen een week vernield.
Volledig scherm
Naar aanleiding van de vernielingen van de tijdelijke units werd een hekwerk geplaatst rondom het speelveldje. Dit hekwerk werd al binnen een week vernield.

Eersel in overleg met school, buurtvereniging en politie over vernielingen

EERSEL - De gemeente Eersel gaat met de St. Willibrordusschool, de buurtvereniging en de politie overleggen over de mogelijkheden om een eind te maken aan de vernielingen van de laatste maanden.

Dat zei burgemeester Anja Thijs, verantwoordelijk voor de openbare orde, maandag. In de nacht van zaterdag op zondag zijn ruiten van de tijdelijke huisvesting van de school aan de Steenstraat vernield.

Burgemeester Thijs verzekert echter dat de politie de omgeving van de school extra meeneemt in de surveillance. Ook laat ze weten dat er één verdachte van het pinksterweekend is aangehouden.

In de oude school aan de Pankenstraat zijn toiletpotten en wastafels op de speelplaats kapot gegooid. Dat gebouw wordt momenteel verbouwd. Na de volgende zomer keert de Willibrordusschool er weer terug, samen met de Jacobusschool en kinderopvang, als Brede School Eersel Zuid.

Lees het hele verhaal in de papieren krant van dinsdag of via de e-paper.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Kempen