Volledig scherm
© ThinkStock

Brabant kiest definitief voor proef met nachtbus (poll)

EINDHOVEN – De provincie Brabant heeft samen met de gemeente Den Bosch, Tilburg, Eindhoven, Breda en Dordrecht definitief gekozen voor een proef met de nachtbus. Het gaat om een proef van 3 jaar waarbij nachtbussen gaan rijden tussen steden in Brabant en de Randstad.

De proef gaat in op zaterdag 19 december. De nachtbussen rijden van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag tussen 02.00 en 04.00 uur. Ze sluiten volgens de provincie aan op het Nachtnet van de NS in Rotterdam en Utrecht. Om de veiligheid van personeel en passagiers te garanderen, rijdt tijdens de ritten een beveiliger mee met de nachtbussen.

Kosten
De kosten voor de proef met nachtbussen bedragen 300.000 euro voor de periode van 3 jaar. Dat bedrag wordt gedeeld, de provincie draagt 50 procent van de kosten en de deelnemende gemeenten dragen samen de overige 50 procent van de kosten. De kaartjes gaan waarschijnlijk tussen de 6 en 12 euro kosten, afhankelijk van de reisafstand.

Nachttrein
Vanwege de hoge kosten werd eerder besloten om de proef met nachttreinen niet voort te zetten. “Voortzetting van Nachtnet met treinen vraagt om een bijdrage van ruim 7 ton. Dat is in verhouding met het aantal reizigers dat er gebruik van maakt een te grote investering”, aldus Christophe van der Maat, gedeputeerde mobiliteit.

 1. Twee gewonden bij ongeval op A58 bij Oirschot
  Play
  VIDEO

  Twee gewonden bij ongeval op A58 bij Oirschot

  OIRSCHOT - Bij het ongeval vrijdagmiddag op de A58 bij Oirschot zijn twee mannen gewond geraakt. Rond 15.00 uur kwamen een vrachtwagen, een personenauto en een touringcar met elkaar in botsing op de snelweg in de richting van Eindhoven. De auto kwam daarbij klem te zitten tussen de truck en de bus. De twee slachtoffers zaten bekneld in de auto. De vrachtwagenchauffeur en de chauffeur van de touringcar bleven ongedeerd. In de touringcar zaten zo'n veertig Italiaanse passagiers, niemand van hen is gewond geraakt.
 2. Overzicht: branden teisteren de regio

  Overzicht: branden teisteren de regio

  EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven