Volledig scherm
© Erna Lammers

Corrupte agent uit Weert en Eindhovense handlanger drie maanden langer vast

EINDHOVEN/WEERT - De corrupte 28-jarige agent uit Weert en zijn Eindhovense handlanger blijven nog 90 dagen langer vast zitten voor onderzoek, meldt de rechtbank dinsdag.

De agent was sinds 2009 werkzaam bij de politie.

Hij zou jarenlang banden met de onderwereld hebben gehad. De agent zou informatie hebben gelekt, en wordt verdacht van corruptie, plichtsverzuim en witwassen. Hij is op 29 september aangehouden en op 2 oktober voorgeleid. Zijn voorlopige hechtenis is toen met veertien dagen verlengd.

Vorige week werd ook een vermeende handlanger opgepakt. Bij deze 45-jarige man uit Eindhoven werd 235.000 euro in contanten aangetroffen.

 1. Werkstraf en boete voor Eindhovenaar die door rood reed en ongeluk veroorzaakte

  Werkstraf en boete voor Eindhovenaar die door rood reed en ongeluk veroorzaakte

  DEN BOSCH - De 22-jarige Coen H. uit Eindhoven is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur, een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden en een geldboete van 750 euro. Hij reed op zondag 3 april door een rood verkeerslicht op de kruising van de Karel de Grotelaan en de Kasteellaan in Eindhoven, verwondde een motorrijder die van links tegen zijn wagen knalde, en reed vervolgens door. 
 2. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
  GRAPHIC

  Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

  EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven