De 5000e in Taiwan gebouwde DAF-truck - op de voorgrond - werd afgeleverd aan de Aziatische papierreus Sanlong.
Volledig scherm
De 5000e in Taiwan gebouwde DAF-truck - op de voorgrond - werd afgeleverd aan de Aziatische papierreus Sanlong. © DAF Trucks

DAF produceert 5000e truck in Taiwan

Eindhoven

DAF heeft in Taiwan zijn 5000e truck geproduceerd. De mijlpaal is nog geen tien jaar na de opening van een assemblagefabriek in Dadu in het westen van Taiwan bereikt.

DAF verscheept wekelijks onderdelen vanuit zijn fabrieken in Eindhoven en Leyland naar Taiwan. Partner Formosa Plastics Group assembleert daarmee dagelijks zo'n 4 vrachtwagens. Twee jaar geleden werd de Taiwanese assemblagelijn nog fors uitgebreid. DAF heeft in Taiwan een marktaandeel van bijna 30 procent in het segment vanaf 12 ton.

 1. Werkstraf en boete voor Eindhovenaar die door rood reed en ongeluk veroorzaakte

  Werkstraf en boete voor Eindhovenaar die door rood reed en ongeluk veroorzaakte

  DEN BOSCH - De 22-jarige Coen H. uit Eindhoven is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur, een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden en een geldboete van 750 euro. Hij reed op zondag 3 april door een rood verkeerslicht op de kruising van de Karel de Grotelaan en de Kasteellaan in Eindhoven, verwondde een motorrijder die van links tegen zijn wagen knalde, en reed vervolgens door. 
 2. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
  GRAPHIC

  Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

  EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven