Volledig scherm
© iStock

Man in Achtse Barrier belt op kosten van passanten naar Iran

EINDHOVEN - In de Eindhovense wijk Achtse Barrier is een man actief die probeert op kosten van anderen te telefoneren naar Iran. De jongeman in een scootmobiel spreekt passanten aan met de vraag of hij even hun telefoon mag lenen.

Vervolgens belt hij naar Iran, wat kan zorgen voor een hoge rekening. "De man stelt zijn vraag heel zielig en in gebrekkig Nederlands", vertelt Walter van Oudheusden, die ook door hem is aangesproken. "Ik heb geweigerd want het was op zo'n ongeloofwaardige manier."

Telefoon uitgeleend
Zowel de politie als buurtpreventieteam Achtse Barrier heeft meldingen gekregen. Volgens Peter van der Linden van het buurtpreventieteam hebben meerdere mensen hun telefoon uitgeleend. "De jongeman heeft een lijstje met een aantal nummers. De gesprekken die hij voert, zijn niet te volgen want hij spreekt Perzisch en terwijl hij belt rijdt hij weg."

De politie zegt te weten wie de man is. Omdat hij geen misdaad heeft begaan, wordt hij niet aangehouden.

  1. Rotterdam krijgt twee Lee Towers als het aan Foolen en Reijs ligt

    Rotterdam krijgt twee Lee Towers als het aan Foolen en Reijs ligt

    ROTTERDAM - Wat als een ludiek filmpje startte, begint serieuze vormen aan te nemen. Het televisieprogramma Zondag met Lubach kwam begin dit jaar met een satirische reclamespot waarin Nederland geïntroduceerd werd bij de Amerikaanse president Donald Trump. Eén van de oneliners was 'In Amerika heb je Trump Towers, in Nederland heb je Lee Towers'. Het Eindhovense vastgoedduo Lee Foolen en Marc Reijs en projectontwikkelaar Tom Bakkers uit Eindhoven hebben dit nu letterlijk genomen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven