De rechtbank in Den Bosch.
Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Officier eist twintig maanden cel voor poging Eindhovense prostituée te verkrachten

DEN BOSCH - Een 32-jarige Eindhovenaar moet twintig maanden cel krijgen omdat hij probeerde een prostituée te verkrachten. Dat eiste officier van justitie G. Burgers vrijdag voor de rechtbank in Den Bosch.

De helft van de celstraf moet volgens Burgers voorwaardelijk opgelegd worden. De verdachte moet die tien maanden uitzitten als hij een tweede keer in de fout zou gaan.

Verdachte Mohamed E. ontkent niet dat hij in januari dit jaar voor vijftig euro seks had met de prostituée op het Baekelandplein in Eindhoven. Maar omdat hij niet tevreden was, zou hij de vrouw hebben geslagen, aan het haar hebben getrokken en tegen haar borst hebben gestompt. Daarbij raakte de borstprothese van de vrouw uit de Dominicaanse Republiek beschadigd.

Vervolgens zou hij hebben geprobeerd de vrouw anaal te verkrachten. De verdachte ontkende alles. Wel gaf hij toe dat hij zijn geld terug wilde omdat hij niet tevreden was over de geleverde diensten. Daarover ontstond een discussie. Advocaat J. van Dinten bepleitte vrijspraak wegens gebrek aan voldoende bewijs.

  1. Rotterdam krijgt twee Lee Towers als het aan Foolen en Reijs ligt

    Rotterdam krijgt twee Lee Towers als het aan Foolen en Reijs ligt

    ROTTERDAM - Wat als een ludiek filmpje startte, begint serieuze vormen aan te nemen. Het televisieprogramma Zondag met Lubach kwam begin dit jaar met een satirische reclamespot waarin Nederland geïntroduceerd werd bij de Amerikaanse president Donald Trump. Eén van de oneliners was 'In Amerika heb je Trump Towers, in Nederland heb je Lee Towers'. Het Eindhovense vastgoedduo Lee Foolen en Marc Reijs en projectontwikkelaar Tom Bakkers uit Eindhoven hebben dit nu letterlijk genomen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven