Volledig scherm
(Staand) Johan Dortmans (Par-T), Tim Klomp Bueters (WiSH) en Jochem van Pelt (First Vision). (Gehurkt) Arno van der Star(Eye4Dance) en Remko Hermans (Intents) © Hank4Photos

Samenwerkende Brabantse dancefestivals krijgen 45000 euro subsidie

EINDHOVEN – De samenwerkende Brabantse dance-festivals, verenigd in Front of House, krijgen van de provincie Noord-Brabant 45.000 euro subsidie. Dat heeft gedeputeerde Henri Swinkels donderdagavond gezegd.

Swinkels onderstreepte het belang van de danceindustrie. “Dance is een van de belangrijkste exportproducten van ons land, ook van Brabant. Bij cultuur zijn we lang gewend geweest om naar traditionele vormen als theater en dans te kijken. Maar er zijn meer succesvolle branches. Het is een belangrijke opgave om Dance in Brabant meer op de kaart te zetten. We hebben goud in handen. Maar je moet delen om te vermenigvuldigen.” Swinkels is er trots op dat wereldberoemde dj’s als Hardwell, Tiesto en Showtek uit Brabant komen. “Maar we moeten ook oog hebben voor de talenten, voor de nieuwe Hardwell’s, Tiesto’s en Showtek’s. Ook daarin kan de samenwerking van de dancefestivals een rol spelen. Door talenten een kans te geven”, aldus de gedeputeerde.

In Front of House zijn vijf organisatoren van grote dancefestivals in Brabant verenigd: First Vision, organisator van o.a. Lakedance, Par-T, dat 7th Sunday organiseert, WiSH Events van WiSH Outdoor, Eye4Dance, dat Dream Village in Breda op poten zet en Intents Festival in Oisterwijk. Deze festivalorganisatoren zijn samen goed voor een twintigtal evenementen, die bij elkaar zo’n 400.000 bezoekers trekken.

Donderdagavond waren de organisatoren samen met diverse vertegenwoordigers uit de toeleveringsindustrie bijeen op een eerste netwerkborrel. De festivals willen gaan samenwerken op het gebied van overleg met overheden, veiligheid en kennisuitwisseling. “Natuurlijk zijn we elkaars concurrenten, maar toch kunnen we op een groot aantal vlakken samenwerken”, zegt Tim Klomp Bueters van WiSH Events. “Ons doel is om de dance in Brabant nog beter op de kaart te zetten en uiteindelijk meer bezoekers te trekken”, zegt Johan Dortmans van Par-T Events uit Veghel.

  1. Eindhovenaren in Sziget-trein met megavertraging in Oostenrijk: 'We staan sinds middernacht stil'

    Eindhovenaren in Sziget-trein met megavertraging in Oostenrijk: 'We staan sinds middernacht stil'

    ANDORF - Een trein die festivalgangers vanuit Hongarije naar Nederland brengt, heeft bijna 20 uur vastgestaan in Oostenrijk nadat de bovenleiding stuk was gegaan. Dat gebeurde na noodweer. De trein is rond 18.10 uur vertrokken naar Nederland. Ook drie Eindhovenaren zaten vast in deze Sziget-express. Volgens Nienke Bruinsma, moeder van Sanne, was het drietal aanvankelijk van streek door het gebeuren, maar maakten ze er vervolgens het beste van.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven