Volledig scherm
© Thinkstock

Serieus gesprek met schoolbesturen over Boschakker Eindhoven

EINDHOVEN Wethouder Jannie Visscher gaat een 'serieus' gesprek aan met de schoolbesturen SKPO en Salto over de uitbreiding van de BoschAkker. Wat Visscher betreft gaat het opknappen van oude lokalen aan de Molijnstraat voor basisschool de BoschAkker door.

Maar ze wil wel van de betrokken schoolbesturen weten of ze volmondig achter het huisvestingsplan van de gemeente – uitgangspunt: samenwerking – staan.

Alleen dan kan ze de gemeenteraad overtuigen dat die de opknapbeurt van een half miljoen euro moet laten doorgaan.

Nagenoeg alle fracties spraken dinsdagavond in de meningsvormende raadsvergadering hun zorgen uit over de handelwijze van SKPO (van de BoschAkker, Jozef Israelslaan, wordt spilcentrum De Toeloop) en Salto van de nabijgelegen Driesprong. Die heeft lokalen over waar de BoschAkker gebruik van zou kunnen maken. Bereidheid om samen te werken bij de oplossing van het probleem had de raad niet vastgesteld.

Visscher erkende zelf ook fouten gemaakt te hebben.Tijdens de eindfase van de onderhandelingen over dertien projecten, is haar de feitelijke uitbreiding gewoon ontgaan. "Daardoor gebeurde er iets wat we eigenlijk niet willen. Dat is mijn verantwoordelijkheid."

  1. Rotterdam krijgt twee Lee Towers als het aan Foolen en Reijs ligt

    Rotterdam krijgt twee Lee Towers als het aan Foolen en Reijs ligt

    ROTTERDAM - Wat als een ludiek filmpje startte, begint serieuze vormen aan te nemen. Het televisieprogramma Zondag met Lubach kwam begin dit jaar met een satirische reclamespot waarin Nederland geïntroduceerd werd bij de Amerikaanse president Donald Trump. Eén van de oneliners was 'In Amerika heb je Trump Towers, in Nederland heb je Lee Towers'. Het Eindhovense vastgoedduo Lee Foolen en Marc Reijs en projectontwikkelaar Tom Bakkers uit Eindhoven hebben dit nu letterlijk genomen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven