Mien Graveland
Volledig scherm
Mien Graveland © Jurriaan Balke

Tweede man uit Nuenen in zaak Mien Graveland blijft in de cel

DEN BOSCH - De inwoner van Nuenen, die woensdag werd opgepakt voor de dodelijke overval op de Helmondse Mien Graveland, blijft in de cel.

Dat heeft de Bossche raadkamer vrijdagochtend besloten. De man (30) is de zesde arrestant in deze zaak. Een plaatsgenoot en een inwoner uit Schiedam hebben inmiddels bekend. De laatste komt vrijdagmiddag voor de rechter. Deze zal dan besluiten of zijn voorarrest opnieuw met drie maanden wordt verlengd.

 1. Werkstraf en boete voor Eindhovenaar die door rood reed en ongeluk veroorzaakte

  Werkstraf en boete voor Eindhovenaar die door rood reed en ongeluk veroorzaakte

  DEN BOSCH - De 22-jarige Coen H. uit Eindhoven is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur, een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden en een geldboete van 750 euro. Hij reed op zondag 3 april door een rood verkeerslicht op de kruising van de Karel de Grotelaan en de Kasteellaan in Eindhoven, verwondde een motorrijder die van links tegen zijn wagen knalde, en reed vervolgens door. 
 2. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
  GRAPHIC

  Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

  EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven