Volledig scherm
© DG

Verdachten in zaken Tommie van der Burg weer op vrije voeten

EINDHOVEN - De drie mannen die afgelopen week zijn opgepakt in verschillende onderzoeken rond de vermoorde Eindhovenaar Tommie van der Burg zijn weer op vrije voeten. Dat maakte de rechtbank woensdag bekend. Vorderingen van het Openbaar Ministerie om het drietal nog drie maanden vast te houden voor onderzoek, werden door de raadkamer afgewezen.

Het gaat om een 64-jarige Bestenaar en een 36-jarige man uit Oirschot die dinsdag 4 oktober werden opgepakt op verdenking van het zwaar mishandelen van Van der Burg en om een 36-jarige man uit Liempde die mogelijk betrokken is bij zijn latere gewelddadige dood. Die laatste meldde zich donderdag 6 oktober zelf op het politiebureau. De politie had hem ook die dinsdag willen oppakken, maar trof de man toen niet aan.

  1. Rotterdam krijgt twee Lee Towers als het aan Foolen en Reijs ligt

    Rotterdam krijgt twee Lee Towers als het aan Foolen en Reijs ligt

    ROTTERDAM - Wat als een ludiek filmpje startte, begint serieuze vormen aan te nemen. Het televisieprogramma Zondag met Lubach kwam begin dit jaar met een satirische reclamespot waarin Nederland geïntroduceerd werd bij de Amerikaanse president Donald Trump. Eén van de oneliners was 'In Amerika heb je Trump Towers, in Nederland heb je Lee Towers'. Het Eindhovense vastgoedduo Lee Foolen en Marc Reijs en projectontwikkelaar Tom Bakkers uit Eindhoven hebben dit nu letterlijk genomen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven