Volledig scherm
© Mariska Hofman/DG

Vijf raketwerpers, dure auto's en wapens gevonden tijdens politieactie Limburg en Brabant

EINDHOVEN - Bij de grote politieactie in Limburg en Noord-Brabant tegen motorbendeleden zijn onder meer vijf raketwerpers, vier dure auto's, vals geld, hennep, harddrugs en automatische wapens aangetroffen. Dit deelden justitie en burgemeester Onno Hoes mede tijdens een persconferentie in het Provinciehuis in Maastricht.

In Eindhoven, Helmond en Valkenswaard werden ook invallen gedaan. Wat de politie daar aantrof en of op die plaatsen aanhoudingen zijn verricht, maakte de politie niet bekend. In totaal werden negentien mannen en een vrouw aangehouden.

In Limburg en Brabant viel de politie binnen in 35 woningen en onderzocht veertig garageboxen. De actie was het gevolg van onderzoek dat zich in eerste instantie richtte op motorbende Bandidos. De meeste aanhoudingen betrof leden van die club. Een man was lid van motorbende Red Devils.

  1. Dakkapel of serre bouwen? Inwoners Eindhoven betalen dit jaar fors minder voor omgevingsvergunning

    Dakkapel of serre bouwen? Inwoners Eindhoven betalen dit jaar fors minder voor om­ge­vings­ver­gun­ning

    EINDHOVEN – Inwoners van de gemeente Eindhoven die dit jaar een omgevingsvergunning aanvragen voor het bouwen van een woning zijn dit jaar aanzienlijk minder kwijt. De kosten voor het uitbouwen van een woning (bouwsom: 140.000 duizend euro) zijn in 2017 3773 euro, vorig jaar betaalden Eindhovenaren 7740 euro. Dit blijkt uit de Atlas van de Lokale Lasten 2017 van COELO, een onderzoeksinstituut verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven