Volledig scherm

Vliegbasis Eindhoven scherpt procedures aan na meldingen fraude

EINDHOVEN – De commandant van de vliegbasis Eindhoven gaat sommige procedures aanscherpen na meldingen over vermeende fraude. Hoewel uit onderzoek blijkt dat er geen sprake was van verkeerde declaraties en privégebruik van defensiemiddelen door personeel, mogen dergelijke misstanden ook in de toekomst niet voorkomen.

"Ook de schijn van verkeerd declaratiegedrag of gebruik van middelen moet immers te allen tijde worden vermeden”, aldus het ministerie van Defensie dinsdag.

Een commissie van Defensie onderzocht de afgelopen tijd tien meldingen over fraude. Volgens de onderzoekscommissie is geen sprake van een concreet vermoeden van een misstand of strafbaar feit. De commissie ziet daarom geen aanleiding voor een nader persoonsgericht onderzoek of aangifte. De commissie kwam verder met adviezen voor verbeteringen.

  1. Rotterdam krijgt twee Lee Towers als het aan Foolen en Reijs ligt

    Rotterdam krijgt twee Lee Towers als het aan Foolen en Reijs ligt

    ROTTERDAM - Wat als een ludiek filmpje startte, begint serieuze vormen aan te nemen. Het televisieprogramma Zondag met Lubach kwam begin dit jaar met een satirische reclamespot waarin Nederland geïntroduceerd werd bij de Amerikaanse president Donald Trump. Eén van de oneliners was 'In Amerika heb je Trump Towers, in Nederland heb je Lee Towers'. Het Eindhovense vastgoedduo Lee Foolen en Marc Reijs en projectontwikkelaar Tom Bakkers uit Eindhoven hebben dit nu letterlijk genomen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven