article
1.2084130
EINDHOVEN - Met de aanhouding in de moordzaak Nicole van den Hurk van haar 21­jarige 'halfbroer' heeft de Eindhovense politie de schijnwerper gezet op de familie Ad van den Hurk.
Familiesituatie vd Hurk belangrijk voor onderzoek
EINDHOVEN - Met de aanhouding in de moordzaak Nicole van den Hurk van haar 21­jarige 'halfbroer' heeft de Eindhovense politie de schijnwerper gezet op de familie Ad van den Hurk.
http://www.ed.nl/extra/dossiers/nicole-van-den-hurk/familiesituatie-vd-hurk-belangrijk-voor-onderzoek-1.2084130
1996-05-24T14:52:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.2047752.1350490585!image/image-2047752.JPG
Eindhoven,Nicole van den Hurk,Artikel Van
Nicole van den Hurk
Home / Extra / Dossiers / Nicole van den Hurk / Familiesituatie vd Hurk belangrijk voor onderzoek

Familiesituatie vd Hurk belangrijk voor onderzoek

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Graf van Nicole van den Hurk
  EINDHOVEN - Met de aanhouding in de moordzaak Nicole van den Hurk van haar 21­jarige 'halfbroer' heeft de Eindhovense politie de schijnwerper gezet op de familie Ad van den Hurk.

  Tot woensdag is deze zoon van Van den Hurk in de publiciteit rond het Nicole­drama nooit in beeld geweest. In de media werden naast Nicole alleen haar oudste 'halfzusje' Peggy en haar echte halfbroertje Tommy ­ beiden kinderen van Ad van den Hurk ­ genoemd, alsmede Debbie, het dochtertje van Van den Hurks huidige echtgenote Jolanda.

  Behalve de aangehouden verdachte zijn er rond de persoon van Ad van den Hurk meer mensen die nooit eerder in de publiciteit zijn vernoemd. Van den Hurk is namelijk vier keer getrouwd geweest voordat hij met Jolanda in het huwelijk trad. Uit een van die huwelijken is nog een andere zoon van Ad voortgekomen.

  In het begin van het onderzoek naar de toen nog vermiste Nicole verklaarde de politie dat er in huize Van den Hurk sprake was van een 'normale gezinssituatie'. Maar al gauw werd duidelijk dat die situatie allerminst 'normaal' was.

  Privacy

  Uit piëteit met de familie en uit respect voor de privacy van betrokkenen, heeft de politie de werkelijke gezinssituatie nooit uit de doeken gedaan. Ook Ad van den Hurk, die in het drama Nicole de publiciteit nooit schuwde, hulde zich op dat specifieke punt in stilzwijgen.

  Over de Duitse achtergrond van Nicole zei hij slechts dat hij daar 'liever niet over wilde praten'. De achtergrond van zijn andere kinderen kwam helemaal niet in beeld. Daarmee zou het turbulente leven van Ad van den Hurk komen bloot te liggen.

  Nu de politie echter in de familiekring een arrestatie heeft verricht ' nota bene een zoon van Ad heeft aangehouden, die na Nicole's dood wekenlang bij de familie onderdak genoot ' is de gezinssituatie een niet te negeren element in de zaak Nicole geworden. Met name ook omdat de politie ' zo heeft Ad van den Hurk zelf al eerder publiek gemaakt ' in haar onderzoek naar de moord op Nicole gefixeerd is op de nabije omgeving van Van den Hurk.

  Namen

  Ter bescherming van de betrokkenen worden enkele namen niet genoemd.

  Ad van den Hurk trouwde begin jaren zeventig met Elly. Uit dat huwelijk werd dochter Peggy geboren.

  In 1974 volgde mevrouw X. Uit het tweede huwelijk werd de zoon van Ad van den Hurk geboren, die nu door de politie is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Nicole. Het tweede huwelijk hield stand tot midden 1978. Mevrouw X. regelde bij de scheiding dat haar zoon een nieuwe achternaam kreeg.

  Een jaar later, in 1979, trouwde Van den Hurk de toen 18­jarige Debbie, bij wie hij twee jaar later ook een zoon, Boy, kreeg. Kort na de geboorte, in 1981, scheidde het paar. Debbie zegt dat ze momenteel nog in een rechtszaak verwikkeld is om haar zoon te onttrekken aan de wettelijke rechten van zijn vader.

  Nicole

  In 1982 werd Debbie opgevolgd door Angelika, de moeder van de reeds in juli 1980 geboren Nicole. Het kind droeg op dat moment nog de naam Tegtmeier. Nicole kreeg pas de naam Van den Hurk toen Ad haar op het gemeentehuis van zijn toenmalige woonplaats Veldhoven als 'zijn eigen kind' erkende. Biologisch gezien was zij echter geen zusje van de nu aangehouden zoon van Van den Hurk.

  Ad en Angelika kregen samen een zoontje, Tommy.

  In 1989 liep ook het huwelijk met Angelika stuk. Nicole bleef bij Ad van den Hurk wonen. Tommy bleef aanvankelijk bij zijn moeder, maar kwam op 1 juli 1992 bij zijn vader te wonen.

  Daarvoor, in 1991, was Ad van den Hurk in het huwelijk getreden met Jolanda, de moeder van de kleine Debbie. Samen met de kinderen van Angelika vormden zij sindsdien het gezin Ad van den Hurk.

  De drie oudere kinderen van Van den Hurk hadden onregelmatig contact met hun vader. Tenminste twee van de ex­echtgenotes van Van den Hurk staan met hem op voet van oorlog.

  Ex­echtgenote Angelika kon moeilijker van Ad van den Hurk scheiden. Volgens haar moeder, Gertrud Betz, ging ze begin vorig jaar terug naar Nederland, in de hoop dat zij en Ad hun gezin weer konden verenigen. Dat lukte niet. Op 4 april 1995 maakte zij in de garage bij haar Tilburgse woning een einde aan haar leven.

  'De huwelijken van Ad van den Hurk'

  Ad van den Hurk:

  Eerste huwelijk met Elly: dochter Peggy

  tot begin '70 Tweede huwelijk met moeder verdachte: zoon verdachte van 1974­1978

  Derde huwelijk met Debbie: zoon Boy

  van 1979­1981

  Vierde huwelijk met Angelika: zoon Tommy 

  van 1982­1989 Nicole is dochter van Angelika met Duitser

  Vijfde huwelijk met Jolanda: van 1991­ tot heden dochter Debbie van Jolanda 

  De reactiemogelijkheid onder dit artikel is gesloten vanwege de vele beschuldigingen die binnen bleven komen. Heeft u tips rondom de zaak Nicole van den Hurk en wilt u die aan ons melden? Bel 040-2336336 of mail ons dan.