article
1.6345237
NUENEN - Aan het nieuwe album van zanger Django Wagner hebben dertien muzikanten en een zigeunerorkest meegewerkt. Allemaal bespelen ze authentieke instrumenten. Ook op nieuweling 'Emoties' opteren de Nuenese volkszanger en zijn team voor een puur geluid.
Muzikaal rijke plaat van volkszanger Django Wagner uit Nuenen
NUENEN - Aan het nieuwe album van zanger Django Wagner hebben dertien muzikanten en een zigeunerorkest meegewerkt. Allemaal bespelen ze authentieke instrumenten. Ook op nieuweling 'Emoties' opteren de Nuenese volkszanger en zijn team voor een puur geluid.
http://www.ed.nl/extra/muziek/muzikaal-rijke-plaat-van-volkszanger-django-wagner-uit-nuenen-1.6345237
2016-09-05T13:51:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6345238.1473083679!image/image-6345238.JPG
Nuenen,Popmuziek,Levenslied,Muziekalbum,Django Wagner,hermes
Muziek
Home / Extra / Muziek / Muzikaal rijke plaat van volkszanger Django Wagner uit Nuenen

Muzikaal rijke plaat van volkszanger Django Wagner uit Nuenen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De cover van de nieuwste cd van Django Wagner.
  NUENEN - Aan het nieuwe album van zanger Django Wagner hebben dertien muzikanten en een zigeunerorkest meegewerkt. Allemaal bespelen ze authentieke instrumenten. Ook op nieuweling 'Emoties' opteren de Nuenese volkszanger en zijn team voor een puur geluid.

  Geen keyboards, geen andere elektronica, maar gipsy-gitaren (bespeeld door virtuozen als Stochelo Rosenberg en Paulus Schäfer), violen, bugel, trombone en nog veel meer. Ook levert het Koninklijk Zigeunerorkest Roma Mirando een bijdrage.

  Kracht achter succes
  Het levert een muzikaal rijke plaat op, waarin de Bestse arrangeur Waylon van der Heijden ongetwijfeld weer vele uren heeft gestoken. Hij tekent niet alleen voor de arrangementen, maar ook voor de opnametechniek. Daarnaast is Van der Heijden actief als accordeonist, co-producer en mede-songschrijver. Hij is daarmee, samen met Adrie van den Berk van Berk Music, een van de drijvende krachten achter het succes van Wagner.

  Duet
  De zanger zelf draagt de liedjes met zijn warme bariton, waarin we invloeden van Tom Jones en de oudere Elvis herkennen. Het repertoire is zoals altijd weer gevarieerd. We horen Caribische klanken ('Ik ga 't wel proberen), gipsy-jazz ('Laat me lachen'), rock-'n-roll ('M'n beste maat') en zelfs een vleugje discopop in '100 jaar'. De accordeon van Van der Heijden laveert overal soepeltjes doorheen en ook de saxofoonsolo van Allard Buwalda (op 'Laat me nu alleen') mag virtueel worden ingelijst. Verder brengt Wagner een duet met Danny de Munk.

  Levenslied
  Voor de teksten zal hij de P.C. Hooft-prijs niet krijgen, maar de verhalen over onder meer relaties, vriendschap en vaderschap passen prima in het levenslied-genre. Toch zouden ook muziekliefhebbers die niet per se houden van het volkse repertoire, dit zesde studio-album van de Nuenenaar eens moeten beluisteren. Ze zullen prettig verrast zijn door het hoge muzikale niveau.

  'Emoties' is verschenen met een bonus-dvd, waarop Django Wagner liedjes van zijn vorige cd 'Mijn muziek, mijn passie' ten gehore brengt tijdens opnames in Portugal. Ook het duet met Danny de Munk is hierop te vinden.