Auto komt in botsing met groep wielrenners in Mierlo

VIDEOMIERLO - Meerdere wielrenners zijn donderdagmiddag rond 14.23 uur zwaargewond geraakt bij een ongeval op Voortje in Mierlo. Minstens 4 wielrenners werden aangereden door een auto. Een traumahelikopter is opgeroepen ter assistentie.

De wielrenners fietsten in een groep van ongeveer 10 personen toen het mis ging. Volgens ooggetuigen werden ze aangereden door een auto die de hoek om kwam. Het ongeval gebeurde op de driesprong Voortje - Hogeweg - Groenebeemdweg, vlakbij de A67.

Vier wielrenners raakten gewond, waar van 1 ernstig. Zij zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Er waren meerdere ambulances en politiewagens bij het ongeval aanwezig. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Volledig scherm
Een automobilist reed een groep wielrenners aan in Mierlo: meerdere fietsers zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht © Arnold Mandemaker
Volledig scherm
Zwaargewonden bij ongeluk op Voortje © Bert Jansen
Volledig scherm
Meerdere gewonden bij ongeluk in Mierlo. © Bert Jansen
Volledig scherm
Wielrenners gewond bij ongeluk in Mierlo. © Bert Jansen
  1. Nieuw dieptepunt in ruzie binnen schoolbestuur 't Nut in Geldrop

    Nieuw dieptepunt in ruzie binnen schoolbestuur 't Nut in Geldrop

    GELDROP - De ruzie binnen het Geldropse schoolbestuur 't Nut heeft een nieuw dieptepunt bereikt. De gemeenteraadsfracties GroenLinks en D66 vermoeden gesjoemel door het schoolbestuur. Ze zeggen bewijzen te hebben dat leerlingenaantallen gemanipuleerd zijn. Twee leerlingen van basisschool De Ganzebloem zouden tijdelijk ingeschreven zijn bij basisschool De Regenboog om het aantal leerlingen op te krikken. De fracties hebben de wethouder vragen gesteld over de 'vermeende fraude.'
  2. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Geldrop e.o.