Volledig scherm
© Thinkstock

'Centrum Mierlo moet autovrij'

MIERLO - Het is een proefballonnetje. Eentje die het waarschijnlijk niet gaat halen, maar toch is het opmerkelijk: GroenLinks in Geldrop-Mierlo stelt voor om het centrum van Mierlo autovrij te maken.

De partij stoort zich aan de vele auto's in het centrum. Met name aan de auto's geparkeerd in de parkeerhavens recht voor onder andere de Plus en Bruna aan de Dorpsstraat. Dat gaat volgens de partij ten koste van de uitstraling van het dorp en daar moet wat aan gebeuren.

GroenLinks oppert daarom om een deel van de Margrietstraat en Dorpsstraat autovrij te maken en parkeerhavens - ongeveer twintig - weg te halen. Volgende week bespreekt de gemeenteraad het idee. GroenLinks-fractievoorzitter Rob van Otterdijk realiseert zich dat zijn partij er de handen waarschijnlijk niet voor op elkaar krijgt. ,,Maar soms is het goed om met iets te komen dat mensen uitdaagt."

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Geldrop e.o.