Volledig scherm
© Thinkstock

Helmonder in Mierlo opgepakt op verdenking inbraak

MIERLO - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Mierlo een 27-jarige man uit Helmond aangehouden op verdenking van een woninginbraak. De man kon worden aangehouden dankzij een alerte getuige.

De getuige zag eerder die avond een verdachte situatie voor een woning aan het Hooghuis in Mierlo en waarschuwde de politie. Toen agenten eenmaal ter plaatse waren gekomen, bleek er in het pand te zijn ingebroken via een raam aan de voorkant van de woning. Dankzij een signalement van de getuige, kon even later de verdachte worden aangehouden op de Brugstraat in het dorp. Hij zit vast voor verder onderzoek.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Geldrop e.o.