Volledig scherm
© Thinkstock

Inwoners Geldrop en Mierlo luiden samen 2017 in

GELDROP - Het nieuwe jaar inluiden met mede-Geldroppenaren en Mierlonaren kan op zondag 8 januari. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op de Heuvel in Geldrop staat het thema 'verbinden' centraal.

De middag wordt om 14.00 uur afgetrapt met muziek van verschillende harmonieën. Daarna speecht burgemeester Berry Link. Vervolgens zijn er onder meer optredens van Audrey Smits, XambaH percussion, UC Dance en de band Giddy Limit. De nieuwjaarsborrel is te doen bij Wintersfeer, de tijdelijke schaatsbaan in Geldrop.

Nadien, om 17.30 uur, wordt er op diezelfde baan een demonstratie door freestylers gegeven. Ook is er later, om 18.00 uur, een lasershow om de lustrumeditie van 'Wintersfeer' (5 jaar) te vieren. De toegang is gratis.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Geldrop e.o.