Volledig scherm

Machinist ziet auto sloot inrijden, stopt trein en waarschuwt politie in Mierlo

MIERLO - Een treinmachinist is dinsdag in Mierlo gestopt met de trein nadat hij een auto de sloot in zag rijden. Hierna belde de machinist het alarmnummer en waarschuwde de hulpdiensten. Wonder boven wonder bleef de bestuurder van de auto ongedeerd.

Politieagenten kwamen ter plekke en vroegen de bestuurder naar zijn rijbewijs. Die kon hij niet geven, omdat hij pas over twee dagen zijn rijbewijs zou krijgen.

'Niet de gang van zaken'
Volgens de automobilist mocht hij van zijn rijinstructeur voorzichtig rijden in afwachting van de aanvraag. Hij zou twee dagen geleden zijn praktijk rijexamen hebben afgelegd.

“Uiteraard is dit niet de gang van zaken”, meldt de politie op Facebook. De bestuurder legde een blaastest af en kreeg daarna een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Onder invloed van alcohol was hij niet.

Geleend
De auto had de bestuurder geleend van zijn ouders. Waardoor hij de sloot inreed, kon hij niet zeggen. De politie gaat ervan uit dat de onervarenheid van de bestuurder meespeelt.

  1. Nieuw dieptepunt in ruzie binnen schoolbestuur 't Nut in Geldrop

    Nieuw dieptepunt in ruzie binnen schoolbestuur 't Nut in Geldrop

    GELDROP - De ruzie binnen het Geldropse schoolbestuur 't Nut heeft een nieuw dieptepunt bereikt. De gemeenteraadsfracties GroenLinks en D66 vermoeden gesjoemel door het schoolbestuur. Ze zeggen bewijzen te hebben dat leerlingenaantallen gemanipuleerd zijn. Twee leerlingen van basisschool De Ganzebloem zouden tijdelijk ingeschreven zijn bij basisschool De Regenboog om het aantal leerlingen op te krikken. De fracties hebben de wethouder vragen gesteld over de 'vermeende fraude.'
  2. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Geldrop e.o.